Διαγωνισμός Παιδικής και Νεανικής Δημιουργίας Video-Για τους μαθητές της Oμογένειας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ VIDEO

Για τους μαθητές της Oμογένειας

Το Υπουργείο Παιδείας και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, προκηρύσσουν διαγωνισμό δημιουργίας video για παιδιά και νέους με θέμα:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ-

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ- Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΣΥ »

 

Όροι συμμετοχής

 

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ελληνικά σχολεία  του εξωτερικού, είτε αυτά είναι  αμιγή ελληνικά σχολεία, είτε  ιδιωτικά σχολεία τα οποία λειτουργούν υπό την αιγίδα της  ελληνικής Εκκλησίας, υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής, σε Charter Schools, η ακόμα σε σχολικές μονάδες στις οποίες, με ιδιωτική πρωτοβουλία και χρηματοδότηση, λειτουργούν τμήματα  ελληνικής γλώσσας και ελληνικής παιδείας. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν  μαθητές Ιταλικών σχολείων οι οποίοι ομιλούν το γκρίκο. Η ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκονται τα σχολεία αυτά, ονομάζεται “Grecia Salentina” ήτοι “Ελλάδα του Σαλέντο.

 

2. Η συμμετοχή αφορά τις ακόλουθες δύο κατηγορίες:

  • Παιδιά από 6 έως 12 ετών
  • Παιδιά και νέους από 12 έως 18 ετών

Ο κάθε μαθητής συμμετέχει με ένα βίντεο. Η αξιολόγηση των συμμετοχών θα γίνει κατά κατηγορία.

 

3.Το κάθε video θα έχει διάρκεια έως 7 λεπτά.

 

4. Οι αιτήσεις συμμετοχής των διαγωνιζομένων υποβάλλονται αποκλειστικά με τη συμπλήρωση ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής, που διατίθεται μέσω της πλατφόρμας www.i-create.gr με ημερομηνία ανάρτησης  από 10/03/2014 έως και30/05/2014. Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους του συμμετέχοντος. Στην ίδια πλατφόρμα, παρέχονται  αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία και τα βήματα της συμμετοχής. Επίσης υπάρχουν τεχνικές οδηγίες χρήσιμες για την παραγωγή και ανάρτηση του video. Δεν υπάρχουν ειδικές τεχνικές προδιαγραφές για την παραγωγή των videos τα οποία μπορούν να παραχθούν ακόμα και με την κάμερα κινητού τηλέφωνου και αυτό, για να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να συμμετάσχουν. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του διαγωνισμού παρέχονται οδηγίες και προτάσεις για τη χρήση εργαλείων μοντάζ (εφόσον χρειαστούν) από τους συμμετέχοντες.

 

4. Τα videos  θα αξιολογηθούν  από επιτροπή, η οποία απαρτίζεται  από δημιουργούς και ανθρώπους του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του κινηματογράφου. του θεάτρου. Η επιλογή των καλύτερων videos γίνεται με κριτήρια:

  • Την καλή χρήση των οπτικοακουστικών μέσων
  • Την πρωτοτυπία
  • Την αρτιότερη προσέγγιση του θέματος
  • Την προώθηση της επικοινωνίας μεταξύ των νέων.

 

5. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας από 10/3/2014 έως 10/06/2014.

Ο κάθε επισκέπτης της σελίδας μπορεί να ψηφίζει όσα video του αρέσουν αλλά μία  φορά το κάθε ένα.

Τα 10 δημοφιλέστερα ( πέντε ανά κατηγορία) θα αναδειχτούν κατά 30% από την ψηφοφορία του κοινού και κατά 70% από την ψηφοφορία της ειδικής  επιτροπής.

 

6.Σε όλους τους μαθητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά της συμμετοχής τους από το Υπουργείο Παιδείας. Τα σχολεία με τις περισσότερες αναλογικά συμμετοχές μαθητών τους στο διαγωνισμό, θα λάβουν διάκριση.

 

7.Τα είδη των βραβείων και διακρίσεων  για τα 20 πρώτα videos, που θα ξεχωρίσουν μέσω της διαδικασίας της ψηφοφορίας επισκεπτών και επιτροπής, θα ανακοινωθούν κατά την  πορεία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού και μέσω της πλατφόρμας του www.i-create.gr. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να δηλώσουμε  ότι το σημαντικό σ αυτή τη δράση δεν είναι τα έπαθλα αλλά η συμμετοχή.

 

9. Τα videos που θα διακριθούν, θα προβληθούν στο πλαίσιο ενημερωτικών-πολιτιστικών εκπομπών από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση και θα αναρτηθούν στις ψηφιακές της πλατφόρμες. Ακόμα, θα  προβληθούν στο πλαίσιο εκπομπών  ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων. Επίσης, θα πάρουν μέρος σε ειδικό τμήμα του 14ΟΥ Φεστιβάλ ΟΛΥΜΠΙAΣ για Παιδιά και Νέους, στην  Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας ¨camera Zizanio¨

 

10. Με τη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες παρέχουν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την άδεια τηλεοπτικής, μέσω διαδικτύου ως και πάσης φύσεως και μορφής εκμετάλλευσης των έργων για απεριόριστο χρόνο.

 

11. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι όροι χρήσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου http://internet-safety.sch.gr/index.php/provoli/faqs  στο οποίο μπορείτε εκτός των άλλων, να δείτε και να κατεβάσετε το σχετικό έντυπο γονικής συναίνεσης.

 

 

 

Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. ? Πόλη: 15180 – Μαρούσι

Τηλ. Επικ.: 210 34 43 517, φαξ: 210 34 43 383

Email:KGioulekas@minedu.gov.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις