Προκήρυξη Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955

Προκήρυξη Διαγωνισμού Ζωγραφικής με θέμα τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955

Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Αποστολή Κύπρου και το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Ελλάδας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς φορείς της παροικίας, προκηρύσσει διαγωνισμό Ζωγραφικής για τους μαθητές των Ελληνικών Παροικιακών Σχολείων και των Ολοήμερων Δημόσιων Ελληνικών Σχολείων με θέμα: «25η Μαρτίου 1821» – «1η Απριλίου 1955».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Ελληνικών Σχολείων στη Μεγάλη Βρετανία.
Τα έργα που θα υποβληθούν θα πρέπει να ταξινομηθούν με ευθύνη του διδακτικού προσωπικού κάθε σχολείου ανάλογα με την ηλικία των μαθητών σε τρεις ομάδες: 6-9 ετών, 10-12 ετών και 13-16 ετών. Το κάθε σχολείο καλείται να υποβάλλει ένα μόνο έργο από κάθε ηλικιακή ομάδα. Στο πίσω μέρος του κάθε έργου πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του/των δημιουργών του: όνομα, τάξη, ηλικία, όνομα σχολείου, τηλέφωνο, καθώς και ο τίτλος έργου.
Τα τρία καλύτερα έργα από κάθε ηλικιακή ομάδα θα βραβευθούν και θα φιλοτεχνήσουν το πρόγραμμα του παμπαροικιακού εορτασμού για τις Εθνικές Επετείους, που θα πραγματοποιηθεί στο Ashmole Academy, Cecil Road, Southgate, London, N14 5RJ, την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στις 3.15 μ.μ., όπου και θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές.
Τα έργα θα πρέπει να παραδοθούν στα Γραφεία της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής μέχρι και τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014.
Καλούνται οι Διευθυντές/ντριες και οι εκπαιδευτικοί των Ελληνικών Σχολείων να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών τους στο διαγωνισμό και να παραδώσουν έγκαιρα τα έργα που θα επιλέξουν.