Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Από την Ολυμπία στο Λονδίνο

Εκδήλωση του Γραφείου Εκπαίδευσης Λονδίνου και της ΚΕΑ
“Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Από την Ολυμπία στο Λονδίνο”
Hellenic Centre , 23 Ιουνίου 2012

Tο Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου κοινή  εκδήλωση του Γραφείου Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας και της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής σε συνεργασία με τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Μ.Βρετανίας για τη βράβευση εικαστικών έργων των μαθητών στο διαγωνισμό με θέμα: «Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: από την Ολυμπία στο Λονδίνο». Οι μαθητές αποτύπωσαν την εικαστική τους πρόταση για την Ολυμπιακή ιδέα, τα αθλήματα, την ιστορία, το παρόν και το μέλλον των Ολυμπιακών αγώνων με 273 ατομικά και ομαδικά έργα. Έλαβαν μέρος μαθητές από 53 σχολεία αμιγή, δίγλωσσα, παροικιακά. Αρκετά από αυτά τα έργα που διακρίθηκαν για την συνέπειά τους ως προς το θέμα και για την ιδέα και την τεχνική των δημιουργών τους εκτέθηκαν στο μεγάλο χωλ του Ελληνικού Κέντρου την ημέρα της εκδήλωσης.

Βραβεία έλαβαν 17 έργα ατομικά και ομαδικά από μαθητές 10 σχολείων. Ξεχωριστά βραβεύτηκαν οι μαθήτριες και μαθητές των σχολείων Finchley και Manor Hill, η μουσικός κ. Σ. Γεωργίου και ο στιχουργός κ. Β. Παναγή για την πρωτιά που κέρδισαν σε διαγωνισμό σύνθεσης και εκτέλεσης τραγουδιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μαθητές και μαθήτριες από πολλά σχολεία μας παρουσίασαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έμπνευση και μεράκι: απαγγελίες, αναπαράσταση της αφής της Ολυμπιακής φλόγας, χορούς, τραγούδια από τις βραβευθείσες χορωδίες. Ιστορική αναδρομή και τις πανανθρώπινες αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων παρουσίασαν οι κ. Σ. Αλαγκιοζίδου, Δ/ντρια και η κ. Μ. Κελέση καθηγήτρια φιλόλογος του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος, ο Πρόξενος της Κύπρου κ. Γεωργίου, η Διευθύντρια του ΕΟΤ κ. Μπουλασίδου, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, καθώς και εκπρόσωποι του τύπου και των ΜΜΕ της παροικίας, διευθύντριες σχολείων, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των σχολείων μας. Την όλη εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά για το ΡΙΚ ο Δ. Παρτασίδης.

Η κ. Καμπουρίδη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας και ο κ. Παυλίδης, Προϊστάμενος της ΚΕΑ δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι από την αθρόα και αυθόρμητη συμμετοχή παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών στο διαγωνισμό και την εκδήλωση βράβευσης. Η συμμετοχή σε πλαίσια ευγενούς άμιλλας, όπως αυτό του διαγωνισμού, σημαίνει ότι οι αξίες του Ολυμπισμού, όπως η ειρήνη και αγάπη των λαών και το ευ αγωνίζεσθαι, βρίσκουν ανταπόκριση στους τωρινούς νέους, μελλοντικούς πολίτες ενός καλύτερου αύριο.

Σχετικές δημοσιεύσεις