ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ GCE A/S ΚΑΙ A LEVEL ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Όπως ήδη γνωρίζετε ο εξεταστικός οργανισµός EDEXCEL αποφάσισε να διακόψει την εξέταση των GCE AS και Α Level στο µάθηµα των Ελληνικών. Η απόφαση αυτή, αν τελικώς εφαρµοστεί, θα αποτελέσει ισχυρό πλήγµα για την Παροικιακή Εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα για τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας σε αυτή τη χώρα.

Για αυτόν τον λόγο, οι οργανωµένοι εκπαιδευτικοί φορείς της Οµογένειας έχουµε κινητοποιηθεί µε σκοπό να επιτύχουµε ακύρωση αυτής της απόφασης και διατήρηση της εξέτασης των Ελληνικών στο ανώτερο επίπεδο του αγγλικού εξεταστικού συτήµατος δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης. Σας καλούµε να υποστηρίξετε ένθερµα την κινητοποίηση αυτή, προσυπογράφοντας το σχετικό κείµενο διαµαρτυρίας ακολουθώντας τον εξής σύνδεσµο:

https://www.change.org/p/edexcel-john-fallon-pearson-chief-executive-officer-nicky-morgan-mp-tristram-hunt-mp-keep-the-modern-greek-language-a-level-exam-5?just_created=true

ή υπογράφοντας τα έντυπα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στα Σχολεία µας. Σας καλούµε επίσης να διαδώσετε αυτή την επιστολή σε όλους τους γνωστούς και φίλους και να τους εξηγήσετε πόσο σηµαντική και πολύτιµη είναι η υποστήριξή τους. Η µαζική προσυπογραφή της διαµαρτυρίας αυτής θα µας δώσει τη δύναµη να προσφύγουµε προς κάθε αρµόδιο φορέα για υποστήριξη του αιτήµατός µας και συνέχιση της εξέτασης.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από τον Ενιαίο Φορέα Ελληνικής Παροικιακής Εκπαίδευσης ΕΦΕΠΕ (στον οποίο συµµετέχουν το ΚΕΣ, η ΟΕΣΕΚΑ και τα ΑΕΣΑ) και τα Ανεξάρτητα Ελληνικά Σχολεία Λονδίνου και υποστηρίζεται από τις Εκπαιδευτικές Αποστολές Ελλάδας και Κύπρου, την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, την Ελληνική Πρεσβεία, την Κυπριακή Υπάτη Αρµοστεία, την Εθνική Κυπριακή Οµοσπονδία και τον Σύλλογο Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων Μεγάλης Βρετανίας.

Η κρισιµότητα των περιστάσεων απαιτεί να αναλάβουµε άµεση, µελετηµένη και µεθοδευµένη συλλογική δράση. Όλοι µαζί ενωµένοι µπορούµε να επιτύχουµε το στόχο µας, έχοντας πάντοτε στη σκέψη µας ότι η Παιδεία µαζί µε την Πίστη µας αποτελούν τα δύο θεµελιώδη στοιχεία της ταυτότητάς µας και τα εχέγγυα για τη συνέχιση της παρουσίας µας σε αυτή τη χώρα – φυσικής και πνευµατικής-.

Με την πεποίθηση ότι θα έχουµε αίσιο τέλος σε αυτή την προσπάθεια, εύχοµαι σε όλους να έχετε υγεία και δύναµη, ώστε µε ζήλο και αφοσίωση να συνεχίσετε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στην Οµογένεια και στο ιερό κεφάλαιο της Παιδείας.

 

The Petition in english