Τελευταία Νέα

Vacancies of Greek language teachers in the Greek School of Cambridge

The Greek School of Cambridge, in Cambridge UK, is currently seeking highly motivated Greek Language and Culture Instructors to support a range of lessons in teaching the Greek language to pupils of 4-16 years old having Greek as a primary or secondary language. Location: 154 Cherry Hinton Rd, Cambridge, CB1 7AJ Status: Part-time, hourly based Schedule: Mostly on Saturdays, from 9:00am until 05:00pm Deadline of applications: July 9th, 2018 Way of application: Please send your CV and a short motivation letter to khomenidou@gmail.com

For more please find attached.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ 2018:

Προσκαλούνται τα παιδιά 5-12 ετών στο Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο : «Ταξιδεύοντας με ένα αρχαίο καράβι» (‘A journey in an ancient boat’). Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Εκπαίδευσης, Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο (The Hellenic Centre).

An educational workshop: ‘A journey in an ancient boat’ from the Greek Embassy Education Office and the Hellenic Centre In the Hellenic Centre on Saturday 19 May 3pm to 5pm

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου και ειδικότερα του πρωτόκολλου συνεργασίας που έχουν αναπτύξει για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Με σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη και κληρονομιά των δύο χωρών και αξιοποιώντας το βιβλίο της συγγραφέως Μάνιας Δούκα με τίτλο: «Journey to Cuprys», οργανώνεται το παρόν πρόγραμμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                                                            ΑΦΙΣΑ

 

 

Πρόγραμμα εξετάσεων Ελληνομάθειας Μαΐου 2018 στο εξεταστικό κέντρο του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου

Σας γνωρίζουμε ότι οι εξετάσεις της Ελληνομάθειας του Εξεταστικού Κέντρου του ΚΕΓ στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15/5, Τετάρτη 16/5 και Πέμπτη 17/5 2018 στο Hellenic Centre, 16-18 Paddington St, London W1U 5AS. Το πρόγραμμα των εξετάσεων είναι το εξής:

  • Τρίτη 15-05-2018 πρωί: Επίπεδο Α1 (έφηβοι, ενήλικοι) & Α1 (παιδιά 8-12)   9: 30–11.05 γραπτή εξέταση 11:10–13.00 προφορική εξέταση.
  • Τρίτη 15-05-2018 μεσημέρι: Επίπεδο Α2 11: 30–13.10 γραπτή εξέταση 13:10-13:30 προφορική εξέταση
  • Τρίτη 15-05-2018 απόγευμα: Επίπεδο Β1 13:30-15:30 γραπτή εξέταση 15:30-16:15 προφορική εξέταση
  • Τετάρτη 16-05-2018 πρωΐ: Επίπεδο Β2  9:30-12.40 γραπτή εξέταση 13:00-13:20 προφορική εξέταση
  • Τετάρτη 16-05-2018 απόγευμα: Επίπεδο Γ1 13:00-16:45 γραπτή εξέταση 16:50-17:30 προφορική εξέταση
  • Πέμπτη 17-05-2018 πρωΐ: Επίπεδο Γ2  9:30-13:30 γραπτή εξέταση 13:40-14:20 προφορική εξέταση.

Ευχαριστούμε πολύ το Hellenic Centre για την ευγενική παραχώρηση του χώρου προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

Στα Εξεταστικά Κέντρα του ΚΕΓ της Μ. Βρετανίας και των άλλων χωρών της Βόρειας Ευρώπης (Στοκχόλμης, Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγης, Όσλο, Δουβλίνου και Βίλνιους) οι εξετάσεις θα διεξαχθούν επίσης στις 15, 16 και 17 Μαΐου 2018. Ειδικότερα στη Μεγάλη Βρετανία οι εξετάσεις Μαΐου 2018 θα διεξαχθούν σε 7 εξεταστικά κέντρα του ΚΕΓ: Λονδίνου, Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Μπέρμινχαμ, Μάντσεστερ, Μπρίστολ και Κέιμπριντζ. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους των κατά τόπους εξεταστικών κέντρων για σχετικές πληροφορίες.

Περισσότερα

 

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας Μαΐου 2018

Σας πληροφορούμε ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας οργανώνονται κάθε χρόνο στα εξεταστικά κέντρα όλου του κόσμου, τα οποία έχει ιδρύσει το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Οι προσεχείς εξετάσεις θα διεξαχθούν στα εξεταστικά κέντρα στις 15, 16 και 17 Μαΐου 2018.

Ειδικότερα στη Μεγάλη Βρετανία οι εξετάσεις Μαΐου 2018 θα διεξαχθούν σε 7 εξεταστικά κέντρα: Λονδίνου, Εδιμβούργου, Γλασκόβης, Μπέρμινχαμ, Μάνσεστερ, Μπρίστολ και Κέιμπριντζ.

Η προθεσμία εγγραφών των υποψηφίων για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας Μαΐου 2018 παρατείνεται έως και τις 25 Μαρτίου 2018. (http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html).

Περισσότερα

 

Examinations for the Certificate of Attainment in Greek (Hellinomathia)  May 2018

The examinations for the Certificate of Attainment in Modern Greek at all levels are held once annually in authorised test centres all over the world. We would like to inform you that this year the examinations will take place on the 15th, 16th and 18th May 2018.

The CGL has the overall responsibility for the operation of the examination centres. Such examination centres have been established in the United Kingdom in London, Edinburgh, Glasgow, Birmingham, Manchester, Bristol and in Cambridge.

Candidates should register online. The online registration system will be available from Thursday 1/02/2018 to Sunday 18/03/2018

(http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html ).

 

Εξετάσεις Μαΐου 2018 για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας σε όλο τον κόσμο

Σας πληροφορούμε ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας οργανώνονται κάθε χρόνο στα εξεταστικά κέντρα όλου του κόσμου, τα οποία έχει ιδρύσει το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Οι προσεχείς εξετάσεις θα διεξαχθούν στα εξεταστικά κέντρα στις 15, 16 και 17 Μαΐου 2018.

Ειδικότερα στη Μεγάλη Βρετανία οι εξετάσεις Μαΐου 2018 θα διεξαχθούν σε 7 εξεταστικά κέντρα: Λονδίνου, Εδιμβούργου, Γλασκόβης, Μπέρμινχαμ, Μάνσεστερ, Μπρίστολ και Κέιμπριντζ.

Οι εγγραφές των υποψηφίων για το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από 1 Φεβρουαρίου ως 18 Μαρτίου 2018 (http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html).

 

9η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Στις 9 Φεβρουαρίου 2018 τιμούμε για πρώτη φορά φέτος, την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Με τον εν λόγω εορτασμό επιδιώκεται η ανάδειξη της διαρκούς συμβολής της Ελληνικής Γλώσσας στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας για την προώθηση και την ευρύτατη διάδοσή της. Η προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και η ενίσχυση της Ελληνοφωνίας, τόσο στα ελληνικά σχολεία όσο και στη διεθνή κοινότητα, αποτελούν σήμερα περισσότερο από ποτέ στόχο ύψιστης προτεραιότητας.

Η σημασία της Ελληνικής Γλώσσας και του πολιτισμού που εκφέρει είναι οικουμενική. Η Ελληνική Γλώσσα είναι από τις πιο γόνιμες στον κόσμο, εμφορείται από ανυπέρβλητες μορφολογικές δυνατότητες, είναι πηγή αξιών και φανερώνει την ποιότητα και την αντοχή του πολιτισμού μας. Πρόκειται για μια γλώσσα που μιλιέται αδιάλειπτα εδώ και 40 αιώνες! Η αδιάσπαστη ενότητα της Ελληνικής Γλώσσας δείχνει τον λεκτικό και εννοιολογικό της πλούτο και αποκαλύπτει την ανθεκτικότητά της στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και τη συνέχεια του ελληνισμού.

Mπορεί σήμερα η Ελληνική Γλώσσα να μιλιέται από σχεδόν εικοσιπέντε εκατομμύρια ανθρώπους, παραμένει όμως η γλώσσα στην οποία μίλησαν για πρώτη φορά το Θέατρο και η Ποίηση, τα Μαθηματικά και η Ιατρική, η Ρητορική και η Πολιτική, το Ευαγγέλιο και οι Πατέρες της Εκκλησίας. Η ενιαία Ελληνική Γλώσσα είναι εργαλείο απερίγραπτης πληρότητας και απαράμιλλου κάλλους, που μπορεί να εκφράσει τις πιο ακριβείς και λεπτές αποχρώσεις της Φιλοσοφίας και των Επιστημών. Επιπλέον, αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς των Γραμμάτων και των Τεχνών εμπλουτίζοντας τις περισσότερες γλώσσες του πλανήτη και την καθημερινότητα της διεθνούς επικοινωνίας.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, απέναντι στις πιέσεις της παγκοσμιοποίησης και με τη συμπαράσταση εκατομμυρίων Απόδημων Ελλήνων σε όλη την υφήλιο, δίνουμε πνοή και συνέχεια στην προστασία και τη διατήρησή της. Κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας καλούμαστε να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την παρουσία της και προάγουν την ευρύτερη προσπάθεια διάδοσης των ανθρωπιστικών αξιών του ελληνικού πολιτισμού στα πέρατα της οικουμένης. Η σύγχρονη πρόκληση είναι να φέρουμε στο διεθνές προσκήνιο τη γλώσσα μας. Να προωθήσουμε το άνοιγμά της πέρα από τις διάσπαρτες κοιτίδες ελληνοφώνων. Ο ελληνικός πολιτισμός μέσω της γλώσσας μπορεί να συμβάλει στην εδραίωση ενός παγκόσμιου πνεύματος αλληλοκατανόησης, αμοιβαίου σεβασμού, παραγωγικής συνεργασίας και ειρηνικής συμβίωσης.

Εν κατακλείδι, αξίζει τον κόπο να ενθαρρύνουμε όλοι μας την προσπάθεια για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας για να εκτιμήσουμε την πνευματική δύναμη και την άφατη ομορφιά της, μεταδίδοντας τη σημασία της και βοηθώντας απτά για την προβολή της. Υποστηρίζοντας την παρουσία της Ελληνικής Γλώσσας επεκτείνουμε την επιρροή της ελληνικής σκέψης, ενισχύουμε την ίδια την πατρίδα μας.

 

2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας

ΑΠΘ και το ΚΕΓ, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘ, διοργανώνουν τη 2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν, στις 10 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 4-8 μ.μ. στο Hellenic Centre, 16-18 Paddington St, London W1U 5AS. Την οργάνωση των εξετάσεων σε τοπικό επίπεδο θα γίνει από το Γραφείο Εκπαίδευσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο. Η αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις υποβάλλεται ηλεκτρονικά από 4/12/2017 έως 18/12/2017.

 

 Διευκρινιστικές οδηγίες σχετικά με την «Πρόσκληση εκπαιδευτικών για απόσπαση στα Ευρωπαϊκά σχολεία για τα σχολικά έτη 2016-17 και 2017-18».


 

Πρόσκληση εκπαιδευτικών για απόσπαση στα Ευρωπαϊκά Σχολεία για τα σχ. έτη 2016-17 και 2017-18


 

Ανακοίνωση  Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για την απόσπαση εκπαιδευτικών στα ελληνόφωνα τμήματα και στις θέσεις διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα αγγλόφωνα τμήματα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης για τα σχολικά έτη 2016-2017 και 2017-2018


 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ αρ. πρωτ. 118580/Η2/19-7-2016 ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΞΕΝΗΣ ?Η ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 KAI ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΤΟΣ 2017 ΝΟΤΙΟΥ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ 


 

Παράταση απόσπασης εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολικό έτος 2016-2017 και 2017 του Νοτίου Ημισφαιρίου


 

Γενικές εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας Μαΐου 2016 και εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας της ελληνομάθειας για ειδικούς επαγγελματικούς σκοπούς 2015-2016 


 

Νέο ΜΑ από το ΚΕΓ και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ», ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΤΟΥΣ 2015 


 

 ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ 2016

FINAL DATES FOR THE CONDUCT OF EXAMINATIONS FOR ATTAINMENT IN GREEK 2016

Κατ’ εντολή του επιστημονικού υπευθύνου του Τμήματος Στήριξης και
Προβολής της Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κυρίου
Καζάζη, με το παρόν μήνυμα σας ανακοινώνουμε τις *οριστικές ημερομηνίες
διενέργειας των εξετάσεων για το 2016*, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.


 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ GCE A/S ΚΑΙ A LEVEL ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Όπως ήδη γνωρίζετε ο εξεταστικός οργανισ?ός EDEXCEL αποφάσισε να διακόψει την εξέταση των GCE AS και Α Level στο ?άθη?α των Ελληνικών. Η απόφαση αυτή, αν τελικώς εφαρ?οστεί, θα αποτελέσει ισχυρό πλήγ?α για την Παροικιακή Εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα για τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας σε αυτή τη χώρα. Για αυτόν τον λόγο, οι οργανω?ένοι εκπαιδευτικοί φορείς της Ο?ογένειας έχου?ε κινητοποιηθεί ?ε σκοπό να επιτύχου?ε ακύρωση αυτής της απόφασης και διατήρηση της εξέτασης των Ελληνικών στο ανώτερο επίπεδο του αγγλικού εξεταστικού συτή?ατος δευτεροβάθ?ιας εκπαίδευσης. Σας καλού?ε να υποστηρίξετε ένθερ?α την κινητοποίηση αυτή, προσυπογράφοντας το σχετικό κεί?ενο δια?αρτυρίας ακολουθώντας τον εξής σύνδεσ?ο:

https://www.change.org/p/edexcel-john-fallon-pearson-chief-executive-officer-nicky-morgan-mp-tristram-hunt-mp-keep-the-modern-greek-language-a-level-exam-5?just_created=true


 

ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 

Γνωρίζουμε την ελληνική γλώσσα & ελληνικό πολιτισμό μέσα από??

  • Τετράωρα καθημερινά μαθήματα ελληνικής γλώσσας
  • Εκπαιδευτικές εκδρομές
  • Διαλέξεις και Μαθήματα Πολιτισμού
  • Παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς

Για την αφίσα του προγράμματος πατήστε εδώ (in English)


 

Παράταση εγγραφών στις Εξετάσεις Ελληνομάθειας Μαΐου 2015

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή
αιτήσεων για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας Μαΐου 2015 παρατείνεται έως και τις 31/3/2015.

Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των αιτήσεων θα είναι διαθέσιμο στους υποψήφιους/στις υποψήφιες έως και τις 31/3/2015, ενώ οι υπεύθυνες/οι των εξεταστικών κέντρων θα έχουν τη δυνατότητα (α) να εγκρίνουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις και (β) να καταχωρούν ηλεκτρονικά τις έγγραφες αιτήσεις έως και τις 03/04/2015.

Μετά τις 03/4/2015 καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή.


 

Εξετάσεις ελληνομάθειας «Μάιος 2015»

Examination for the Certificate of Attainment in Greek 2015


21st Annual Programme of Research Grants and Educational Scholarships for Foreigners


5η Συνάντηση Εργασίας Ελληνόφωνων  Μεταφρασεολόγων


 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – διαγωνισμός με θέμα:  

«Κύπρος: 1974 – 2014, 40 χρόνια Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ?»


Πιστοποίηση επάρκειας της ελληνομάθειας

για ειδικούς επαγγελματικούς σκοπούς

CERTIFICATE OF ATTAINMENT

examinations for vocational purposes


3ο Συνέδριο των νεοελληνιστών των βαλκανικών χωρών

θέμα: Ο ελληνισμός ως πολιτιστικός και
οικονομικός παράγοντας στα Βαλκάνια
(1453-2015):
Γλώσσα, λογοτεχνία, τέχνη, κοινωνία


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015


Διεθνές Συνέδριο

για τη Διδασκαλία και την Πιστοποίηση της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.


2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ.

«Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν: Στιγμές του 20ου και του 21ου αιώνα».


Post-Doctoral Research Fellowships

PRINCETON UNIVERSITY – Seeger Center for Hellenic Studies

Academic Year 2015-2016


Διεθνές Πρόγραμμα WeCARE (We Connect Accept Respect Empower

σχολικό έτος 2014-2015 

διοργανώνεται από την Εταιρεία Σχολικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής και Έρευνας (Ε.Σ.Ο.Σ.Ε) www.esose.gr σε επιστημονική συνεργασία με  το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κ.Ε.Ε.ΣΧΟ.ΨΥ) www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr, με επιστημονική υπεύθυνη την κ.  Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.


 IPSE Dialogues Series

Young People from Continental Europe in UK Education: The new white ?other??

Tue 21ST Oct.  4-6.30PM. Room TMG-79

London Metropolitan University, Holloway, London N7 8DB


The Hellenic Observatory
PhD Scholarship on Greece 2015-16

TO APPLY: Visit the European Institute?s page on ?MPhil /PhD in

European Studies? by clicking here

http://lse.us8.list-manage.com/track/click?u=0cffe523acd8e0bbaa83d3ab1&id=8203b11dc7&e=13e1b2d0ae


GREEK LANGUAGE TRAINER VACANCY IN PETERBOROUGH

Language Trainers is a successful language training company working with freelance teachers of 35 different languages in over 50 cities across Ireland & UK. Students are either in-company or self-funded who need to learn a language at their office or their home for work, family or travel reasons. Founded in 2004, the company’s motto is Any Language, Anytime, Anywhere!

We are currently looking for a Greek language trainer for one of our clients in Peterborough.

For the above vacancy please contact Mar?a Emilia P?rez Ibarreche, Teacher Recruitment Assistant, emilia@languagetrainers.com


Academy Stavros Niarchos Foundation Fellowship
at Chatham House


Συμμετοχή στο πρόγραμμα των Διαδρομών

Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα των Διαδρομών [2014-2015] υποβάλλονται
από τις 5 ως τις 12 Σεπτεμβρίου 2014

http://elearning.greek-language.gr/


Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων


  *ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ για επαγγελματικούς σκοπούς – Οκτώβριος 2014*

*CERTIFICATE OF ATTAINMENT in Greek for vocational purposes – OCTOBER 2014*

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εξετάσεις έχουν οριστεί για τις 03/10/2014 και οι εγγραφές θα γίνονται από τις 03 έως 22 Σεπτεμβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το Γραφείο Εκπαίδευσης, Ελληνική Πρεσβεία, 1A Holland Park, London W11 3TP, +44 (0)20 7221 5977, education@greekembassy.org.uk

We remind you that only citizens of EU member countries can apply for these examinations. For more information please visit the webpage http://www.greeklanguage.gr/certification/node/19.

For more information please contact the:
Education Office, Greek Embassy, 1A Holland Park, London W11 3TP,
+44 (0)20 7221 5977, education@greekembassy.org.uk


 Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων Ελλήνων του Εξωτερικού στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας


 Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας ?  Διενέργεια εξετάσεων 2015


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό το σχολικό έτος 2014-2015 και 2015 για το Νότιο Ημισφαίριο.


15ο Συνέδριο Κεντρικού Εκπαιδευτικού Συμβουλίου

Οργάνωση και Αναβάθμιση των σχολείων του Κ.Ε.Σ.

προσκληση

Πρόγραμμα του Συνεδρίου

Εισηγήσεις

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

INTERNATIONAL PROGRAMME

WE C.A.R.E

Connecting for caring


Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό για το έτος 2014


Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΓ και των Ενταγμένων τμημάτων στα Σουηδικά σχολεία


Οι Αρχαίοι έλληνες έπιναν μπύρα και πήγαιναν σε πάρτυ;

Spelling and Standardisation in Modern Greek

ορθογρ_2


«? γλυκύ μου ?αρ»

εαρ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 ώρα 7:00 μ.μ.
Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου
16-18 Paddington Street London W1U 5AS

Το Γραφείο Εκπαίδευσης Ελληνικής Πρεσβείας Λονδίνου και η Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας διοργανώνουν ένα αφιέρωμα στην Ορθόδοξη χριστιανική υμνολογία της περιόδου πριν και κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει απόδοση ύμνων και νεοελληνικής μελοποιημένης ποίησης από τη χορωδία και την ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, αναγνώσεις ποιημάτων, λογοτεχνικών αποσπασμάτων και ύμνων.

Είσοδος ελεύθερη.

Δηλώσεις συμμετοχής: 02075639835 ή press@helleniccentre.org


?O My Sweetest Springtime?

 

Wednesday 9 April 2014, 19:00 p.m.
The Hellenic Centre
16-18 Paddington Street London W1U 5AS

The Education Office at the Embassy of Greece in London and the Cyprus Educational Mission (K.E.A.) in cooperation with The School of Byzantine Music of the Archdiocese of Thyateira and Great Britain present an evening of Orthodox Christian Hymns of Great Lent and Holy Week. The School of Byzantine Music Choir will perform selected hymns and contemporary Greek poems set to music. The programme also includes reading of poems, prose and hymns.

Free entry.

Booking essential on 02075639835 or at press@helleniccentre.org


Διαγωνισμός Παιδικής και Νεανικής Δημιουργίας VIDEO

Για τους μαθητές της Oμογένειας

kalimera

Το Υπουργείο Παιδείας και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, προκηρύσσουν διαγωνισμό δημιουργίας video για παιδιά και νέους με θέμα:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ- Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΣΥ »

Οροι Συμμετοχής


Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών Ελληνικής Διασποράς στις κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2014.

 

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) διοργανώνει φέτος το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ελληνικής διασποράς. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε παραθαλάσσια πευκόφυτη περιοχή υπό την συνεχή επίβλεψη στελεχών της κατασκηνώσεως.

Η τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης στις Ελληνικές Διπλωματικές Αρχές ορίζεται η 11/4/2014.

Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το σχετικό έντυπο της ΓΓΑΕ, όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και έντυπα προς συμπλήρωση.

invitation cavafy


Congratulations! The Greek Primary School of London has been awarded the European Quality Label for the excellence of  the work:  

eTwinning project «Διαφορετικό ταξίδι περιπέτειας με το παραμύθι της μουσικής»


Conference organised in honor of Prof. David Holton


Σεμινάριο ενημέρωσης και κατάρτισης των διδασκόντων την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Συνδιοργάνωση: Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου και Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή

Πρόγραμμα


Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας»: υλοποίηση του έβδομου κύκλου επιμόρφωσης, 2013-2014

To Kέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη διενέργεια του έβδομου κύκλου του από απόσταση επιμορφωτικού /προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας» (http://elearning.greek-language.gr) για το έτος 2013-2014.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την απαραίτητη αίτηση συμμετοχής στον ιστοχώρο: www.greek-language.gr/registration

Αιτήσεις  υποβάλλονται από τις 10 ως τις  25 Σεπτεμβρίου 2013. 

                                                                 Για το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Η νέα ιστοσελίδα του Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας.

 

Στο ηλεκτρονικό περιοδικό του ΟΔΕΓ, διαβάστε μεταξύ των άλλων και το άρθρο της Συντονίστριας  κ. Β.Καμπουρίδη:  

«Η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής στην Μ.Βρετανία» σελ.307.


 

Χορήγηση ? Ανανέωση άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (για υποτρόφους του Ι.Κ.Υ ) για το σχολικό έτος 2013-2014


 

NATIONAL BANK OF GREECE POST-DOCTORAL RESEARCH FELLOWSHIP*

*Hellenic Observatory (European Institute)*Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ειδικών κατηγοριών (Έλληνες του εξωτερικού, Αλλοδαποί-Αλλογενείς, Ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις).

Για να δείτε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων-μηχανογραφικών, κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε το δελτίο τύπου, κάντε κλικ εδώ


Οδηγιες Για Την Εισαγωγη Στην Τριτοβαθμια Εκπαιδευση Ελληνων Του Εξωτερικου Και Τεκνων Ελληνων Υπαλληλων Που Υπηρετουν Στο Εξωτερικο Για Το Ετος 2013

Για να δείτε τις οδηγίες, κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε το διαβιβαστικό, κάντε κλικ εδώ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12ΜΗΝΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ 2013-2014 στο ΜοΜΑ
(ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ Ν.ΥΟΡΚΗΣ)

(Με τη στήριξη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος)

Για να δείτε την πρόσκληση, κάντε κλικ εδώ


Call For Applicants – PROGRAMME 2013-2014 FOR FURTHER EDUCATION/POSTGRADUATE STUDIES /POSTOCTORAL RESEARCH IN GREECE

Για να δείτε την πρόσκληση, κάντε κλικ εδώ

Call For Applicants – SCHOLARSHIPS OFFERED TO FOREIGNERS (22nd Programme, 2013-2014) 

Για να δείτε την πρόσκληση, κάντε κλικ εδώ


Παράταση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών Για Απόσπαση Στο Εξωτερικό Το Σχολικό ‘Ετος 2013-2014

Για να δείτε την πρόσκληση, κάντε κλικ εδώ


Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου 

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-twinning : ΑΞΙΖΩ ΓΙΑΤΙ…

                                                       http://youtu.be/pUFIhpHUXr4


Διεθνές Συμπόσιο για τη διδασκαλία και εκμάθηση της Ελληνικής

International Symposium on Teaching and Learning Greek

Bristol, 1 and 2 June 2013

The Arnolfini, Bristol, UK

                                                Για το Πρόγραμμα (Symposium Programme) πατήστε εδώ