Στατιστικά Ελληνομάθειας

Proshol Agogi logo

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας προσφέρει βιώματα επιτυχίας στους μαθητές

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας στα εξεταστικά κέντρα της περιοχής του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου (ΓΣΕΛ) και το έτος 2018. Ο παρακάτω πίνακας δίνει τη διαχρονική εξέλιξη του συνολικού αριθμού επιτυχόντων κατά τα τελευταία έξι χρόνια.

Αριθμός επιτυχόντων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας στις χώρες ευθύνης του ΓΣΕΛ (2013-2018)

Με επιτυχία διεξήχθησαν και τη φετινή χρονιά οι εξετάσεις για την Πιστοποίηση  της Ελληνομάθειας στα Εξεταστικά Κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο παρακάτω πίνακας δίνει τη διαχρονική εξέλιξη του συνολικού αριθμού επιτυχόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αριθμός επιτυχόντων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας στο Ηνωμένο Βασίλειο (2013-2018)

Στη Μεγάλη Βρετανία, εκτός από το εξεταστικό κέντρο Λονδίνου, λειτουργούν άλλα 6 εξεταστικά κέντρα του ΚΕΓ: Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Μπέρμινχαμ, Μάντσεστερ, Μπρίστολ και Κέιμπριντζ. Στις άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα ακόλουθα εξεταστικά κέντρα: Στοκχόλμης, Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγης, Όσλο, Δουβλίνου και Βίλνιους. Η εξέλιξη του αριθμού των υποψηφίων κατά την τελευταία τετραετία στα εξεταστικά κέντρα της περιοχής ευθύνης του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Αριθμός επιτυχόντων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας ανά εξεταστικό κέντρο στις χώρες ευθύνης του ΓΣΕΛ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΓ (2013-2018)

Περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις πιθανές ερωτήσεις σας μπορείτε να λάβετε από το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου στο τηλέφωνο 0044(0)2072215977 ή στην ιστοσελίδα μας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ