Στατιστικά Ελληνομάθειας

Proshol Agogi logo

Αποτελέσματα Κρατικού Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας Οκτωβρίου 2020

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκαν και τη φετινή χρονιά οι εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας. Τα ακόλουθα γραφήματα δείχνουν τα ποσοστά επιτυχίας των υποψηφίων:

Κάθε υποψήφιος/-ια μπορεί να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της εξέτασής του/της μπαίνοντας στην ιστοσελίδα http://www.greeklanguage.gr/certification/results/index.html, και χρησιμοποιώντας τα εξής στοιχεία:

α) κωδικό αριθμό εξεταστικού κέντρου,

β) κωδικό αριθμό υποψήφιου/-ας και

γ) επίθετο υποψήφιου/-ας (Προσοχή ! Θα πρέπει να γραφτεί όπως ακριβώς υπάρχει στην κάρτα υποψηφίου)

Επανεξέταση εξεταστικών τετραδίων: Σε περίπτωση αποτυχίας, κάθε υποψήφιος/-ια έχει το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμεί, να ζητήσει γραπτώς από το ΚΕΓ την επανεξέταση των εξεταστικών τετραδίων του/της. Αιτήσεις επανεξέτασης θα γίνονται δεκτές στην ηλεκτρονική διεύθυνση ellinomatheia@komvos.edu.gr έως τις 07 Φεβρουαρίου 2021. Μετά την υποβολή της αίτησης, ο ενδιαφερόμενος/η ενδιαφερόμενη πρέπει να καταβάλει το ποσό των 60€ στον τραπεζικό λογαριασμό που θα του/της δοθεί από το ΚΕΓ.

Οι παραπάνω ανακοινώσεις είναι επίσης διαθέσιμες στην ιστοσελίδα  http://www.greek-language.gr/certification/news/index.html

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας προσφέρει βιώματα επιτυχίας στους μαθητές

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας στα εξεταστικά κέντρα της περιοχής του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου (ΓΣΕΛ) και το έτος 2018. Ο παρακάτω πίνακας δίνει τη διαχρονική εξέλιξη του συνολικού αριθμού επιτυχόντων κατά τη χρονική περίοδο από το 2013 έως το 2018.

Αριθμός επιτυχόντων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας στις χώρες ευθύνης του ΓΣΕΛ (2013-2018)

Με επιτυχία διεξήχθησαν και τη φετινή χρονιά οι εξετάσεις για την Πιστοποίηση  της Ελληνομάθειας στα Εξεταστικά Κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο παρακάτω πίνακας δίνει τη διαχρονική εξέλιξη του συνολικού αριθμού επιτυχόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αριθμός επιτυχόντων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας στο Ηνωμένο Βασίλειο (2013-2018)

Στη Μεγάλη Βρετανία, εκτός από το εξεταστικό κέντρο Λονδίνου, λειτουργούν άλλα 6 εξεταστικά κέντρα του ΚΕΓ: Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Μπέρμινχαμ, Μάντσεστερ, Μπρίστολ και Κέιμπριντζ. Στις άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στα ακόλουθα εξεταστικά κέντρα: Στοκχόλμης, Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγης, Όσλο, Δουβλίνου και Βίλνιους. Η εξέλιξη του αριθμού των υποψηφίων κατά την τελευταία τετραετία στα εξεταστικά κέντρα της περιοχής ευθύνης του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Αριθμός επιτυχόντων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας ανά εξεταστικό κέντρο στις χώρες ευθύνης του ΓΣΕΛ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΓ (2013-2018)

Περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις πιθανές ερωτήσεις σας μπορείτε να λάβετε από το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου στο τηλέφωνο 0044(0)2072215977 ή στην ιστοσελίδα μας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ